Søk i denne bloggen

onsdag 2. mai 2012

snart klart for fiinloppis

FIINLOPPIS MED IMPRO

Det er noe eget med å gå på marked og jakte rundt etter Det Gode Kuppet. Først scanne lokalet og prioritere hvilken bod som ser mest interessant ut, deretter bla gjennom stativene på jakt etter det vakre stoffet, for deretter å lirke plagget ut og håpe på at snitt og størrelse passer nettopp deg. Du vet at det gjelder å finne fram til skatten først og du vet at det bare er en av hver. Når du har funnet ditt plagg, så må det prøves, for den kommer i den størrelsen den er, passer den ikke vurderer du om den kan syes inn eller endres litt på --- alt mens du forsøker å skjule entusiasmen for ditt unike funn, for du vet at du skal forhandle om pris om ikke lenge.

Kommer du tidlig er det størst sjanse for å finne de beste, men da er gjerne prisene på topp. Har du is i magen og kommer på slutten av dagen, er det gjerne slitne selgere, halverte priser og tilslutt posesalg. Slik er markeds-gamet, og det er det som er moro.

Nå på lørdag er det igjen tid for Fiinloppis med impro, som arrangeres et par ganger i året. Initiativtager til fiinloppis er Aggie Peterson, som opprinnelig satte i gang Tromsøs første Fiinloppis for et år siden. Konseptet ble spleiset sammen med Hege Pålsruds loppisimpro og var endel av Vårscenefest 2011.

Fiinloppisen samler et knippe av byens markeds-entusiaster, som gjerne har reist rundt om i verden og samlet ting og klær fra markeder, 2nd hand butikker eller designbutikker. Nå har de tatt seg en skikkelig opprydding i skapene sine, for de som elsker 2nd hand og vintage er jo noen samlere, så tilslutt blir det for fullt. Da må det ryddes og med hard hånd. Tanken bak Fiinloppis var at man skulle klare å sortere ut med enda hardere hånd enn til vanlig, fordi det er lettere å kvitte seg med den vakre, vakre kjolen som er litt for kort, når man kan selge den videre til en hyggelig pris og man vet at den får et liv videre hos noen som virkelig vil ha den og bruke den med kjærlighet.

På Fiinloppisen finner du ikke tull og skrot, men derimot vakre klær, smykker, porselen, kamera, vinyl, vesker, kofferter, hvem vet!

Midt i det hele blir markedet besøkt av kunstere og artister fra Radart og Vårscenefesten, som finner på sprell. Her kan alt skje. Handelen stopper for en stund og vi får en liten kunsterisk opplevelse - slik er Tromsø. Full av skatter, full av flinke kunstere, full av ildjsjeler som lager liv og røre.

Bli med og del opplevelelsen med oss, du også.

Lørdag 5. maiÅpent kl 11-16.
Impro kl 12 og 14.30
Stortorget 5 (ved siden av Kaffebønna)
Kun kontanter.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar